Zdrowa dieta

zdrowa-dieta_wiem_o_zdrowiu

Forum -> jak karmić dzieci

Tytuł:jak karmić dzieci
Autor:Jola
13.9.2011, 12:31
Mam dwoje fajnych chłopaków, chciałabym ich zdrowo odżywiać. co powinnam zapewnić w ich codziennej diecie. Dzieciaki mają 3 lata i 1 rok.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej pływa: kowadło czy rekin

zdrowa-dieta_ciekawostki

Ciekawostki

Ciąża a dieta

Niedostarczanie dziecku odpowiedniej ilości pokarmu wpływa na gorszy rozwój psychiczny i fizyczny dziecka. Ciąża jest czasem wyjątkowym. Organizm kobiety bardzo się wtedy zmienia. Stąd też ogromnie ważne jest, aby dopasować dietę do wymogów rosnącego w brzuszku maleństwa.

Czy wiesz, że...

Zdrowe odżywianie

Ludzki organizm składa się z komórek potrzebujących do prawidłowego funkcjonowania składników odżywczych, których źródłem jest spożywany pokarm. Dlatego to, jakie jest nasze samopoczucie jak wyglądamy i jakie jest nasze zdrowie zależy w dużej mierze od prawidłowej diety.

Polecamy

Dieta oczyszczająca
Organizm człowieka sam jest w stanie częściowo pozbyć się wszelkich toksyn, jednakże nie do końca. Jest w budowie człowieka wiele filtrów, jakie są w stanie zatrzymać niektóre zanieczyszczenia, dzięki czemu nie przedostają się one do wnętrza organizmu, do nich można zaliczyć między innymi płuca, ważną rolę odgrywa też wątroba.

Pyralgina, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pacjentów poszerza swoją ofertę o nowy produkt: Pyralginy Sprint w formie saszetek z granulatem do rozpuszczania w wodzie o smaku pomarańczowym. Pyralgina Sprint w saszetkach to ta sama siła działania przeciwbólowego jak w przypadku Pyralginy w tabletkach, jednak dzięki nowoczesnej rozpuszczalnej formie o przyjemnym, pomarańczowym smaku spełnia ona również wymagania osób szczególnie wrażliwych w tym zakresie.